Technische Onderzoeksondersteuning FMG (TOP)

SURF Diensten

SURFsara (cloud computing)

SURFsara is een dienst die gebruikers in staat stelt een normale desktop achtige set-up te hebben in een online omgeving. Het grote voordeel is dat de online omgeving voorzien is van processoren met 2-32 cores,
dit is beduidend sneller dan 'normale' computers. Er is zelfs de mogelijkheid je laptop te 'clonen' zodat je kunt blijven doorwerken zoals je gewend was, maar met veel meer computer kracht.
Meer informatie: https://www.surfsara.nl/systems/hpc-cloud

SURFdrive (dataopslag)

Voor UvA/HvA medewerkers biedt SURF (gratis) 100GB dataopslag en de mogelijkheid je bestanden te delen.
Meer informatie: https://www.surfdrive.nl/

SURFfilesender (grote bestanden versturen)

Voor UvA/HvA medewerkers biedt SURF (gratis) de mogelijkheid (grote) bestanden encrypted te versturen, ook aan niet UvA/HvA medewerkers.
Meer informatie: https://www.surffilesender.nl/

Beehub (dataopslag)

Beehub is een dataopslag-systeem ontworpen voor grote datasets en het makkelijk delen van data met andere onderzoekers.
Beehub maakt gebruik van het webDAV protocol.
Meer informatie: https://userinfo.surfsara.nl/systems/beehub

27 juli 2016